Luontoretki Laurinmäellä

Tule kokemaan historiallinen luontokohde JanakkalassaDisponible en finnois et anglais
2 heures
15 places par expérience
août
Prix normal: 30 €
Enfants: 20 €


Au programme

Oppaan kanssa tutkimme ja aistimme kaunista lehtoluontoa sekä tutustumme samalla monenlaisiin tarinoihin jo muinaisista ajoista lähtien. Laurinmäki keskiaikaisen Janakkalan kirkon kupeessa ja kahden linnavuoren läheisyydessä, sisältää monenlaisia tarinoita ja uskomattoman kaunista luontoa; uhrilehto, lähteikkö, kievarialue ja maailmansodan aikaiset juoksuhaudat. Määkynmäeltä näet Hakoisten linnavuoren ja kauniisti siintävän Kernaalanjärven. Nämä ovat olleet monenlaisten tapahtumien keskipisteessä vuosisatojen ja jopa -tuhansien ajan! Näitä tarinoita kuulemme retken aikana.
Alueella toimii myös kesäkahvila ja torpparimuseo, johon voi tutustua joko mobiilisti (eMuseo) tai kesäaikana museon oppaan kanssa.

Qui est Luontoisa - le/la Doer

Olen Erja ja koulukseltani erä- ja luonto-opas ja toiselta ammatiltani sairaanhoitaja. Lapsesta asti olen viihtynyt luonnossa ja historialliset asiat ovat aina minun mieltäni kiehtoneet. Yritykseni perustamisesta saakka olen halunnut nostaa luonnon ja lähimatkailun arvoa, unohtamatta historiaa, joka nivoutuu aina saumattomasti kunkin alueen erityispiirteisiin. Parasta työssäni on se, kun saan kertoa niin luonnon ihmeellisyyksistä kuin alueen historiasta ja asiakkaani oppivat jotakin uutta tai vahvistavat jo olemassaolevaa tietoaan. Ja todellakin myös toisinpäin! Aina tulee retkiltä jotakin uutta kotiin viemisiksi.
Luontomatkailualan yritykseni, Luontoisan, perustin kymmenkunta vuotta sitten (silloin nimellä Enicare Oy).

Ce dont vous aurez besoin

Säänmukaiset ulkoiluvaatteet, polkumaastoon sopivat kengät.

Les avis

Mika

Mika

Hieno elämys! Retkellä sai nauttia kauniista luonnosta ja se sopi hyvin kokemattomillekin melojille. Näimme esimerkiksi ruskosuohaukan. Kuulimme paljon kiinnostavia tarinoita paikallisesta historiasta, joka on paljon värikkäämpi kuin olisin ikinä osannut arvata. Paikan päällä kuullut tarinat avasivat Hämeen historiaa ihan uudella tavalla. Tämän retken jälkeen tekisi mieli lähteä pian uudelleen melomaan!
Noora

Noora

Melontaretki oli upea kokemus! Saimme kattavan turvallisuusperehdytyksen alkuun sekä hyvät ohjeet itse melomiseen. Luontoisa kertoi matkan aikana mielentoisia tarinoita paikallisesta historiasta. Keli oli oikein hyvä melomiseen, eikä pieni sadekkaan haitannut. Näimme matkalla lehmiä sekä upean harmaahaikaran. Suosittelen lämpimästi kaikille paikallishistoriasta ja luonnosta liikkumisesta kiinnostuneille❤️