Tarinallinen melontaretki Räikälänjoella

Avokanoottiretki miekkamiehen historiallisiin maisemiinDisponible en finnois et anglais
2 heures
11 places par expérience
août


Au programme

Avokanoottiretki miekkamiehen historiallisiin maisemiin

Janakkalan miekkamies on Janakkalasta syksyllä 2013 tehty ruumishautalöytö, johon kuuluu luuranko, kaksi miekkaa ja muuta esineistöä. Kuka tämä mies oli ja miksi hänen haudastaan löytyi kaksi aivan eri aikakaudelta olevaa miekkaa? Tule kuulemaan tarinasta lisää.

Retki tehdään Räikälänjoella Tarinmaalla, ohittaen samalla kaksi linnavuorta. Keliolosuhteiden salliessa käymme Kernaalanjärven kautta Tuulensuujoella. Reitin toteutus määräytyy kelien ja ryhmän mukaan.
Hintaan sisältyy melat, melontaliivit (yli 12 v.) ja opastus. Osallistujalla tulee olla uimataito. Kanootteihin mahtuu kaksi henkilöä/kanootti.
Huom! Säävaraus! Kovalla sateella ja /ukonilmalla emme melo, retki joko siirretään tai odotellaan kuuron ohimenoa.

Qui est Luontoisa - le/la Doer

Olen erä- ja luonto-opas ja toiselta ammatiltani sairaanhoitaja. Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta ja historiasta ja intohimonani on saada ihmisiä innostumaan lähimatkailusta sekä kertoa luontojuttujen lisäksi myös historiallisista tapahtumista. Luontomatkailualan yritykseni, Luontoisan, perustin kymmenkunta vuotta sitten (silloin nimellä Enicare Oy).

Ce dont vous aurez besoin

Aiempaa kokemusta melonnasta ei tarvitse olla. Pukeutuminen säänmukaisiin ulkoiluvaatteisiin. Aurinkoisella säällä kannattaa mukana olla aurinkolasit ja esim. lippalakki sekä aurinkorasvaa. Halutessasi voit käyttää käsineitä, esim. kumivahvisteiset puutarhakäsineet, nahkakäsineet yms. Jalkoihin lenkkarit tai esim. crocksien tyyppiset sandaalit. Kamerat, puhelimet yms. arvoesineet vain omalla vastuulla mukaan kanoottiin. Osallistujan tulee olla uimataitoinen ja vapaa-ajan vakuutuksen on oltava voimassa.

Les avis

Mika

Mika

Hieno elämys! Retkellä sai nauttia kauniista luonnosta ja se sopi hyvin kokemattomillekin melojille. Näimme esimerkiksi ruskosuohaukan. Kuulimme paljon kiinnostavia tarinoita paikallisesta historiasta, joka on paljon värikkäämpi kuin olisin ikinä osannut arvata. Paikan päällä kuullut tarinat avasivat Hämeen historiaa ihan uudella tavalla. Tämän retken jälkeen tekisi mieli lähteä pian uudelleen melomaan!
Luontoisa Luontoisa Kiitos kun kävitte!! Voimme lähteä uudelleenkin melomaan eri paikasta ja uusilla tarinoilla!!
Noora

Noora

Melontaretki oli upea kokemus! Saimme kattavan turvallisuusperehdytyksen alkuun sekä hyvät ohjeet itse melomiseen. Luontoisa kertoi matkan aikana mielentoisia tarinoita paikallisesta historiasta. Keli oli oikein hyvä melomiseen, eikä pieni sadekkaan haitannut. Näimme matkalla lehmiä sekä upean harmaahaikaran. Suosittelen lämpimästi kaikille paikallishistoriasta ja luonnosta liikkumisesta kiinnostuneille❤️
Luontoisa Luontoisa Lämmin kiiots teille vierailusta!! Toivottavasti matkanne jatkui yhtä mukavissa merkeissä <3